donderdag 3 oktober 2013

Waarom dit Blog

Een blog over Tarot en koffie. De titel geeft al aan hoe ik tarot zie: Net als een goede vriend die je kan raadplegen tijdens een gezellig kopje koffie. 
Ik ben dol op koffie en vind Tarot echt helemaal geweldig. Een aantal jaren geleden kreeg ik mijn eerste pak kaarten (deck) van mijn man. Gewoon de standaard Rider Waite Tarot. Met mijn LWB (Little White Book) in de hand legde ik mijn kaarten en begaf ik mij op een weg die ik tot nu toe niet meer heb verlaten. Na mijn eerste deck volgde er meer. Gelukkig kan ik het redelijk in de hand houden. Een kleine zijweg naar Lenormand heeft me ook wat kaarten decks bezorgd. Maar het past allemaal nog in een grote la.
Vandaag aan de dag kan ik de kaarten lezen zonder boekje erbij. Al vind ik het wel fijn om af en toe even een andere mening dan de mijne te lezen.
Ik gebruik/lees de kaarten voornamelijk voor persoonlijke ontwikkeling en eigenlijk helemaal niet om de toekomst te voorspellen. Ik zie een pak kaarten als een spiegel. De afbeeldingen op de kaarten roepen een reactie in je op en dat zegt weer iets over jou: Of je vind een kaart helemaal super of je hebt er een afkeer van en alle tinten grijs daar tussenin. Tarotkaarten kunnen je meerdere kanten van een situatie laten zien waar je zelf nog niet aan had gedacht.
Ik wil hier mijn ervaringen met de kaarten vastleggen. Of het nu uitgebreide lezingen zijn of dagelijkse kaarten dat laat ik nog in het midden.
Hiernaast ben ik  een paar weken geleden ook nog een ander blog in het Engels begonnen: Greylady's Hearth. Ik blijf daar wel meer doorgaan, maar soms is het ook wel fijn om in je eigen taal te kunnen bloggen.