maandag 23 november 2015

De Kluizenaar – Een moment voor jezelf

Mijn kaart voor vandaag is van de Anna K Tarot. Dit is voor mij echt een spel voor de november maand. Het kleuren palet van dit spel bevat heel veel blauwen en grijzen wat mij doet denken aan de gure november luchten van ons kikkerlandje.
Vandaag heb ik de Kluizenaar getrokken. Ik had gedacht dat deze dag een uitrustdag na een druk weekend zou worden, maar niets is minder waar. Steeds wanneer ik even een moment voor mijzelf denk te vinden komt er weer iets “belangrijkers” tussen. Ik vraag mijzelf dan soms ook wel eens af op welk plek ik op mijn prioriteiten lijstje sta. Wanneer een echt Kluizenaars moment er niet in zit is het belangrijk om toch even kleine adempauzes in te lassen voor mijzelf:
  • Boven op mijn kamer iets voor mijzelf doen: boek lezen, kaart trekken, lekker niets doen, op bed liggen
  • Muziek luisteren met een koptelefoon’
  • Wandeling maken
  • Schrijven (evt. met koptelefoon)
  • Yoga oefeningen
  • Wat zou jij doen tijdens een kluizenaarsmomentje?
P.S. Dan zie ik opeens dat mijn vorige blogpost bijna dezelfde titel heeft als dit stukje. Ik denk dat ik echt wat meer tijd voor mijzelf nodig heb.

woensdag 18 november 2015

Bekers koning - Even tijd voor jezelf

Mijn kaart voor vandaag is de Bekers Koning van de Anna K Tarot. 
Deze koning staat vaak met raad en daad klaar voor iedereen die een beroep op hem doet. Hij kan goed luisteren en weet zich prima te verplaatsen in anderen. Hij weet ook heel goed  hoe hij zijn eigen emotionele en fysieke grenzen moet  bewaken wanneer anderen hem om hulp vragen. Toch kan  het dagelijkse leven van deze koning uitputtend zijn en heeft hij het hard nodig om zich zo nu en dan terug te trekken. Even alleen met zijn eigen gedachten zijn, een kop thee drinken en/of lekker in een goed boek duiken; gewoon een  moment nemen om weer tot jezelf te kunnen komen. En wanneer er dan weer op zijn deur wordt geklopt, sluit hij zijn boek, staat op en glimlacht….
Eindelijk alleen
zoete woorden op papier
vliegen naar mijn hart