vrijdag 3 juli 2015

De Dwaas – Vol vertrouwen in het diepe springen

Mijn tarotkaart voor deze zeer warme dag is De Dwaas (The Fool) van de Wild Unknown Tarot. Eén Juli ben ik met dit spel aan de slag gegaan. Hoewel ik het al in Mei voor mijn verjaardag heb gehad, ben ik er nog niet echt aan toe gekomen om er mee te werken. Het is een spel waar ik al geruime tijd mijn zinnen op had gezet maar nog niet eerder tot de koop was overgegaan omdat het best wel een pittig geprijsd spel is. En dan komen er ook nog verzendkosten en invoerkosten bij.  Maar wanneer je het spel eenmaal in je handen houdt dan is dat alles heel gauw vergeten...
Wild Unknown Tarot The Fool Kim Krans
De Dwaas: we zien een kuiken op een tak zitten;volledig vertrouwend op zijn eigen kunnen. Dit jonge vogeltje is het toonbeeld van onschuld en naïviteit. Hij staat op het punt een sprong te wagen en zal waarschijnlijk driftig met zijn piepkleine vleugeltjes fladderen om te proberen om te vliegen.
Dit kuiken leeft volledig in het hier en nu, volgt zijn instinct en zal vervolgens een nieuwe levensfase ingaan, waarin zijn vleugels hem zullen brengen waar hij maar heen wil.
Voor vandaag is het advies van De dwaas om je leven te bezien als door de ogen van een kind. Wees blij met de wonderen die deze dag je brengt en verlies je niet in geklaag over gisteren en zorgen voor morgen. Het is nu eenmaal snikheet en daar is niet echt iets aan te doen. Mijn ervaring is hoe minder je erover zeurt des te beter je de dag doorkomt. En nu ga ik verder met mijn kleurplaat. Dit is zo ontspannend om te doen en mijn innerlijke kind is er ook heel blij mee.
P.S. Je kan “in het diepe springen” natuurlijk ook héél letterlijk nemen.:)

Ik heb dat tedere gevoel
voor elke zot, voor elke dwaas
die ronddaast zonder doel,
die niemands knecht is, niemands baas
(Herman van Veen)

2 opmerkingen:

 1. It is good to remember that every morning is a new day, an opportunity to go through the day with an open heart and mind. My thoughts can constrict my world until it is very tiny, otherwise. Love this fluffy chick for the Fool. It reminds me of this video of wood ducklings leaving the nest:
  https://www.youtube.com/watch?v=JkBSkFyUyv0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks this was so beautiful Bev It has brought tears to my eyes. And how they bounce on the ground; Amazing! It is unbelieveble they don't break anything and just get up to follow their mom! :D

   Verwijderen