donderdag 25 juni 2015

Aan de slag met de Tarot of the Sidhe

Het is benauwd buiten.  En morgen wordt het ook nog eens 30C. Niet echt weer waar ik blij van wordt.  Ik ben meer een herfst en winter mens.
Maar een leuk aspect van de zomer is dat je met de wat meer zomerse tarot spellen kan werken. De meeste van mijn spellen associeer ik toch wel met een bepaald seizoen. Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze en kun je ieder deck  net zo goed het hele jaar door gebruiken.


Een echt zomers deck is voor mij de “Tarot of the Sidhe” van Emily Carding. Het kleurgebruik voor de kaarten is helder en fris en het werken met een spel over Sidhe, Fae of Elven of hoe je deze energie wezens  ook wil noemen doe ik toch het liefst in de zomer.
Ik ben op midzomer met dit spel aan de slag gegaan. Meestal kies is om de paar dagen of soms wel elke dag een nieuw spel om mijn dagkaart te trekken, maar om de een of andere reden kan ik dit spel niet wegleggen. Ook wanneer ik niet blog over een kaart uit dit spel ben ik er toch mee bezig:  Ik trek kaarten voor mijzelf, bestudeer de afbeeldingen, lees het begeleidende boekje en draag het spel overal met mij mee naar toe.
Gelukkig zit het in een stevig kartonnen doosje dat tegen een stootje kan. Ik merk nu dat het best wel fijn is om langere tijd met een spel te werken.  Niet alleen voor mijn blog maar ook voor mijzelf. Hoewel tarot een systeem heeft wat in ieder tarotspel terugkomt, spreekt ieder spel toch zijn eigen taal en wanneer je jezelf wat langere tijd verdiept in een spel, leer je die taal beter verstaan. Je intuïtie raakt beter afgestemd op de afbeeldingen, de  symboliek en het kleurgebruik van het spel.
Wat me lange tijd heeft weerhouden van het focussen op een spel is het feit dat ik het “sneu” vond voor mijn ander spellen die dan ongebruikt in hun laatje bleven liggen. Misschien een beetje overdreven, maar zo voelde ik het nu eenmaal.  Ik ben echter nu van mening dat het verkrijgen van een betere band met je spel belangrijker is dan “het tevreden houden” van je hele collectie 
Voor nu ben ik van plan om nog een poosje met dit spel verder te gaan. Ik ga me niet vastleggen aan vaste periode zoals een week of tien dagen, maar laat dit afhangen van de connectie die ik voel met het spel van mijn keuze

Zo nu naar buiten met een kop koffie en mijn Tarot of the Sidhe 

2 opmerkingen:

 1. I'm a firm believer in not making yourself do a reading if you don't feel like it. There are plenty of other ways a person can find insight or inspiration. I'm glad the Tarot of the Sidhe has given you both. :) This is a deck I didn't care for when it came out, but the more I see of it, the more I like it.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I used to blog daily but sometimes life gets in the way. I do draw my own card everyday but that is less effort than blogging.:)
   This deck is a gem. In the guidebook she has written a message for every major and she also talks about her creative process and the symbols she has depicted in these cards. For each minor she has written a small verse to jump start you intuition.
   I got it last year as a birthday present but now I finally fell for it:)

   Verwijderen