zondag 14 juni 2015

Staven twee – adem in, adem uit

Mijn kaart voor vandaag is de Staven Twee van de Shadowscapes Tarot van Stephanie Pui-Mun Law.
We zien een jonge vrouw met haar gehoornde leeuw op de top van een rotsformatie zitten. In haar hand houd ze een staf vast en vlak voor haar staat de andere staf.  Samen met haar leeuw kijkt ze uit over haar domein. Zij is de heerseres van dit gebied, voor nu en voor vele komende jaren. Ze is niet alleen moedig (leeuw ) maar ze heeft ook visie, wat gesymboliseerd wordt door de gele kleur van de lucht. Beide aspecten maken  haar uitermate bekwaam om de juiste beslissingen voor haar volk en zichzelf te nemen. Zij is zich bewust van haar macht en haar autoriteit maar ook van het feit hoe gemakkelijk het is om door beiden verblind te worden en er misbruik van te maken. Daarom is het verstandig  om een voorbeeld aan haar te nemen, wanneer je staat voor het nemen van belangrijke beslissingen.  Het is goed om tijd voor jezelf te nemen en rustig je volgende stappen te overdenken. Neem ruimschoots de tijd daarvoor en ga niet overhaast te werk. Luister niet alleen naar je innerlijke leeuw, die graag ten aanval wil gaan, maar ook naar de drie katten die wat lager op de rotsen zitten en die misschien wat minder woest in het leven staan.

2 opmerkingen:

  1. This is such a lovely image of quiet contemplation. It is good to take a moment to look at the long view rather than just take a flying leap. Those kitties remind me that sometimes my actions have ripple-like result that can affect other people.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I love the freedom that this card is showing. it is such a better pale to be than behind those thick walls in other decks. The ripples are also seen in the sky. I think every word we say and everything we do effects other people at some time. :)

      Verwijderen